Pravidelnou údržbou k nižším nákladům

Proč mytí resp. čištění zateplených fasád není pouze oplach vodou !

06.11.2016 14:57

Zjednodušeně řečeno , proto, že pouhou vodou nebo nefukčním chemickým prostředkem nezlikvidujeme z fasády spory - rozmnožovací mechanismus plísní a řas.

Abychom zabránili opětovnému růstu plísní a řas musíme spory  zničit. To se rozhodně nedá udělat pouhou tlakovou vodou z "wapky" a to ani za vyššího tlaku ( mimochodem s tím opatrně, mohli bychom narušit fasádu) , ani za použití horké vody ( i zde hrozí poškození ) ! K odstranění resp. likvidaci spor slouží kvalitní chemické prostředky, a to jak na vlastní likvidaci onoho nežádoucího "zeleného" povlaku , tak na tzv. impregnaci , nanášenou po odstranění "zeleného" povlaku , která slouží pro zajištění, aby veškeré spory byly zlikvidovány a v blízké budoucnosti (cca několik let) nebudou mít na fasádě podmínky pro svůj růst. Likvidace spor je důležitá i v případě , že se rozhodneme opatřit fasádu novým nátěrem. V případě opomenutí této operace nám hrozí růst spor pod novou vrstvou barvy, což za čas vede k odlupování barvy od základu.

Výsledkem neodstranění spor jsou "vyčištěné" fasády , které jsou mnohdy již do několika měsíců opět zelené .

Správně zvolený a provedený technologický postup jak při čištění fasády, tak při realizaci nového fasádního nátěru kvalitními protiplísňovými barvami zaručuje obnovení ochranné i estetické funkce fasády spolu s minimálními náklady na budoucí údržbu - informační leták Čištění nebo nový nátěr.pdf (997,6 kB) .

Technologický postup, který při čištění fasád zateplených domů od plísní, řas aj. provádíme je výsledkem našich zkušeností a odborných znalostí našeho partnera - prestižního slovenského výrobce barev a omítek , společnosti POLYTEX, spol. s r.o.

Budete-li mít zájem o posouzení stavu fasády Vašeho domu, technické poradenství nebo přímo o zpracování technologické a cenové nabídky rádi Vám vyhovíme. 

 

Kontakt

INEXSTAV s.r.o.

info@inexstav.cz

Pavlovova 3048/40
Ostrava - Jih, Zábřeh
700 30 Ostrava 30
IČ : 04319214
DIČ : CZ 04319214

+420 603156379
+420 777881806

Vyhledávání

INEXSTAV s.r.o. - INteriéry a EXteriéry STAVeb

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode