Pravidelnou údržbou k nižším nákladům

Proč je důležitá impregnace po odstranění plísní, řas, mechů aj. ?

27.04.2015 15:57

K tomu abychom udrželi fasádní omítku zateplovacího systému po určitou dobu čistou, resp. bez opětovného napadení plísněmi, řasami, mechy aj. mikroorganismy jsou důležité dva kroky.

Prvním krokem je zahubení plísní , řas, aj. účinným odstraňovačem a jejich následné omytí z fasády tlakovou vodou. V tomto kroku se rozhodně nedoporučuje  používat pro mytí fasády horkou tlakovou vodu a příliš vysoký tlak. Mohlo by dojít k trvalému poškození fasády.

Po důkladném omytí fasády je vhodné nechat fasádu oschnout a poté provést krok č.2 , t.j. impregnaci zabraňující po určitou dobu opětovnému růstu plísní, řas, mechů, aj. Úkolem kvalitního impregnačního prostředku je likvidace spor ( rozmnožovacího mechanismu ) plísní. Spory jsou velmi malé a lehké a jsou unášeny větrem na velké vzdálenosti. Při dopadu spory na vlhké místo s živinami začne spora klíčit, roste a vytváří nové reprokdukční orgány. Aby se zabránilo reprodukčnímu procesu je nezbytné spory zničit.

POZOR - nezaměnovat impregnaci s hydrofobizací ! Zatímco impregnace vytvoří na povrchu umyté fasády "povlak" , který zabraňuje opětovnému růstu plísní, řas, apod. , hydrofobizace proniká dovnitř materiálu a jejím účelem je zvýšení vodoodpudivosti fasádních materiálů, nikoli zabránění růstu a reprodukci plísní . Hydrofobizovaný materiál nerovná se materiál s odolností vůči růstu plísní.

Kontakt

INEXSTAV s.r.o.

info@inexstav.cz

Pavlovova 3048/40
Ostrava - Jih, Zábřeh
700 30 Ostrava 30
IČ : 04319214
DIČ : CZ 04319214

+420 603156379
+420 777881806

Vyhledávání

INEXSTAV s.r.o. - INteriéry a EXteriéry STAVeb

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode