Pravidelnou údržbou k nižším nákladům

V čem je rozdíl mezi termonátěrem a klasickým nátěrem ?

19.05.2015 14:51

Současný trh s vodou ředitelnými nátěrovými hmotami pro povrchovou úpravu venkovních i vnitřních stěn jich nabízí poměrně širokou škálu . S trochou nadsázky bychom mohli tyto nátěrové hmoty rozdělit na klasické a termonátěry. Mezi klasické bychom zařadili veškeré běžné nátěrové hmoty , a to jak organické kde pojivem je organická látka ( disperzní resp. akrylátové, silikonové) , tak nátěrové hmoty minerální u nichž je pojivem látka anorganická ( silikátové, vápenné, cementové) . Rovněž u termonátěrů je pojivem organická látka, přesto se od klasických organických barev svými vlastnostmi podstatně liší.

Důvodem jsou speciální duté mikrokuličky , které jsou pravidelně rozmístěné v celé ploše nátěru. Tímto se vytvoří na povrchu stěny doslova membrána , která nepropustí vodu a je zároveň velmi prodyšná pro vodní páry. Její funkce by se tak dala přirovnat k vysoce prodyšné a zároveň nepromokavé tkanině GORETEX. Termoizolační nátěr tak dvě špičkové vlastnosti - extrémně nízkou nasákavost a zároveň mimořádnou paropropustnost pro vodní páry. Díky speciálním mikrokuličkám však nátěr rovněž zvyšuje povrchovou teplotu stěn natřených v interiéru , čímž výrazně snižuje kondenzaci vodních par na jejich povrchu. Termonátěr je tak prvním protiplísňovým nátěrem , který odstraňuje příčinu vzniku plísní - dlouhotrvající vlhkost na stěnách.

Použití termonátěru v interiéru znamená zvýšení pocitové teploty v místnosti jelikož část unikajícího tepla je blokována v termonátěru a část odražena zpět do místnosti.

Při použití termonátěru v exteriéru dochází ke snížení prohřívání fasády, což znamená prodloužení její životnosti a úsporu energie při klimatizaci. Rovněž v tomto případě dochází k zachycení části unikajícího tepla a tedy k úspoře energie při vytápění.

Tyto vlastnosti Vám můžou nabídnout termoizolační nátěry v provedení :

- ACTIN THERMO - disperzní termoizolační nátěr pro exteriér a interiér

- ACTIN THERMO UNIVERZAL - flexibilní termoizolační nátěr na bázi povrchově síťované disperze pro exteriér

- ACTIN THERMO SAN - protiplísňový termoizolační  nátěr na bázi silikonu pro exteriér i interiér 

 

Ceník nátěrů včetně možností tónování naleznete na našich webových stránkách www.finall-styl.com

 

 

 

Kontakt

INEXSTAV s.r.o.

info@inexstav.cz

Pavlovova 3048/40
Ostrava - Jih, Zábřeh
700 30 Ostrava 30
IČ : 04319214
DIČ : CZ 04319214

+420 603156379
+420 777881806

Vyhledávání

INEXSTAV s.r.o. - INteriéry a EXteriéry STAVeb

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode